• Airco
 • Windmolens
 • Zonne-energie

Lokaal Duurzaam Energiebedrijf (LDE)

Bij traditionele grootschalige energieopwekking worden olie, kolen en gas als brandstof gebruikt. Hiervan wordt elektriciteit gemaakt. Bij dit productieproces gaat 40 tot 70 % van alle energie verloren in de vorm van warmte. Verspilling is in geen enkel productieproces gewenst. Het kost geld en is slecht voor het milieu. 
Productie moet daarom van Lineair naar Circulair,
van Use via Reduce naar
Recycle & Replace en uiteindelijk naar
Cradle to Cradle (C2C(.
Dit in gang zetten is de ambitie van Lokale Duurzame Energiebedrijven. Dit, in combinatie met een gezonde economische bedrijfsdvoering kan energieverbruikers over de streep halen.

Er zijn tal van lokale duurzame initiatieven. In Duitsland loopt men voorop in deze beweging. Ook in Nederland zijn er inmiddels een aantal succesvolle initiatieven te vermelden.

Lokale duurzame energiebedrijven hebben te maken met dezelfde randvoorwaarden als. Wetten zijn voor iedereen gelijk, om het nu gaat om natuurwetten of staatwetten. 
De kennis die Noordervolt Consulting heeft kan daarom uitstekend in dit werkveld worden ingezet. 

 • Hergebruik met inzet van moderne middelen

  24-08-2013

   "Spullen zijn ballast, bezit maakt niet vrij" Mooi verhaal van Lauren Anderson over delen en hergebruik met inzet van moderne midde (Lees verder...)

 • AVEBE start volgende fase in project Netaansluiting

  19-04-2013

  Tollgate 3 succesvol afgerond! AVEBE start de volgende fase in haar project "Netaansluiting Dobbestroom" (NADs) via een effectief gebruik va (Lees verder...)